En vanlig dag

Dagen startar när första barnet anländer på morgonen. Tiden innan frukost samlar barnen ihop sig tillsammans med mig med lugn musik i bakgrunden. Barnen får chans att komma igång utifrån sina behov med exempelvis bok. 
Vi äter frukost klockan 08:00-08:30. Efter frukosten samlas vi hela barngruppen och har samling. Under samlingen går vi igenom veckodag, vilka som är på plats och vad som kommer att ske under dagen.

Efter samlingen  beger vi oss ut till någon lekpark eller på utflykt beroende på dagens schema. Vi börjar äta lunch runt 11:00 och beger oss sedan hem för vila. 

Vilan är mellan 12:00-14:00. De som sover, sover i vagn på altan under tak och är under uppsikt hela tiden. De barn som inte sover, läser bok eller lyssnar på saga ihop med mig. 

Efter vilan förbereder vi oss för mellis 14:30. Ibland äter vi den inne och ibland ute. Efter mellis går vi ut och kommer tillbaka till 16:00. 

Barnen går hem allteftersom deras vårdnadshavare hämtar dem efter deras individuella scheman. De barn som stannar längre får frukt.

Emelie Elfström -Familjedaghemmet Regnbågen | © 2021
Skälbygatan 724 76 Västerås
Skapad med Webnode Cookies
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång